Arkiv för nyfikna

13 feb. 2010

Bilar

Jag fick igång Land-Rovern i går (fredag) !
Dock: någon som vet en vettig bil till salu? Det är för föräldrarnas räkning.
Krav: Max 100', en bil som KLARAR av att dra ett tungt lass - alltså inte bara får, utan faktiskt klarar av en sådan uppgift. Med ett tungt lass menar jag runt 1500 kg.
Det ska vara en bil som man "inte sitter på backen" i, en personbil, inte för hög att ta sig in i men inte heller som att krypa ner på marken. Bilen behöver inte vara kombi, och det får för död och pina inte vara en Volvo. Eller en Korean. Det sista kravet, bilar från Korea, är min absolut bestämda åsikt. Kalla det för ett icke förhandlingsbart krav. Koreanska bilar är hemska. Jag tror att det är bättre med en motordriven spark i så fall. Eller en Fiat. En Fiat vet man säkert att man slipper åka särskilt långt. Men en korean?
En tysk bil går däremot bra, eller en japanare. Fransmän faller på att de mest intresserar sig för vin, eller åtminstone borde koncentrera sig mer på just vinet.
Jag kan i och för sig sälja min bil till dem - men då blir jag utan LandRover.
Ha de - alla motorskadade galningar!

10 feb. 2010

On Topic

:) följer gör ett litet problem. Någon som känner till hur man får igång gamla diselmotorer? Jag trodde att jag visste, men misstänker att: 1; jag är en usel mekaniker. 2; motorn är körd. 3; det är något annat fel som jag inte tänkt på ännu.
Det gäller naturligtvis mitt lilla hjärtebarn, min fina Land Rover. Som inte fungerar. Alls.
Sov gott alla fanatiska bildårar där ute!

ps: snälla - kan ni klicka på reklambanners på den här sidan! Det kostar pengar att försöka få liv i en gammal bil! Se det som ett bidrag till Eriks "rädda Landyn fonden".

Banker och finans.

Vid regnbågens slut finns det en kista med guld. Jag lovar, du får använda det guldet hur du vill. Eller närmare bestämt lovar jag att du får använda löftet om guldet hur du vill, exmpelvis köpa saker i stil med fastigheter och andra saker. Det kan du göra eftersom guldet finns vid regnbågens slut. Handla på du, jag lovar, det går bra. För mina garantier håller, så länge du uppfyller ett enda krav: gå aldrig någonsin till regnbågens slut för att titta om kistan verkligen står där.
Någon som känner igen bankväsendet och finansrapporter på nyheterna?
En känd engelsk författare beskrev det på nästan exakt samma sätt för ett par år sedan.
En kista med guld står där så länge ingen behöver hämta den. Men det kommer ju inte att hända, eller hur?
Okej, nu är jag negativ.
Sov gott, alla konspirationsteoretiker där ute!

Off Topic

Vi har en ny familjemedlem: Linda. Det är en Amstaff-tik. Tre år gammal.
En jättego hund med väldigt trevligt psyke och lugnt sätt. Hon är rent av försiktig. Det största problemet med våran Linda så här långt är att hon öppnar ytterdörren för att ta reda på var jag försvinner, när jag går ut. Och då springer Rocky ut, som inte letar efter mig utan mer... typ... rådjur. Än så länge har det gått bra, men vi får börja låsa ytterdörren. Ett alternativ vore ju att vända på handtaget, men det känns inte så där jättelyckat.
Som sagt - off topic.
Viktigare betraktelser från toppen på gödselhögen följer snart.