Arkiv för nyfikna

2 maj 2009

Hallå?

Någondär ute? Nogon alls? Ibland tror jag att min fru är den enda i världen som läser min blogg.
Eller det kanske har blivit en blubb, det skulle förklara mycket...
Ha de, alla dönickar där ute!

Kcalcium

Hur stavas det, egentligen?
Spelar roll, jag har något intressantare:

Dom verkar trivas i sin lilla gård.

30 apr. 2009

Valborg!

Det var helt fantastiskt mycket folk på stan idag. Skönt att man inte var tvungen att stå i kön på bolaget. Systemet stängde till och med dörrarna en stund eftersom de inte kunde ta in fler i butiken. Nej, en skön kväll utan en massa ståhej verkar bättre för mig.
Ha de, Alla där ute!

27 apr. 2009

Rapport från Ägge

Vi börjar med det positiva:
Jag var hos tandläkaren idag. Det gick bra och blev billigare än de sagt.
Nu till något helt annat:
Vi har lyst äggen i min hembyggda äggkläckningsmaskin nu i kväll.
Av 17 ägg levde 0 ägg efter 14 dagar.
Tänk att något som verkar så enkelt är så svårt att bygga!
Min äggkläckare är verkligen totalt värdelös, och jag lovar att i fortsättningen hålla mig ifrån sådana byggen. Jag har försökt 2 gånger nu och misslyckats katastrofalt båda gångerna.
Det blir inga bilder på eländet heller eftersom jag helt enkelt inte ids.
Nästa gång vi kläcker inne kommer vi att använda akvariet med den vanliga akvarielampan. Det gick ju jättebra första gången vi försökte, och av 12 ägg lever 10 stycken efter 8 veckor och växer så det knakar.
Om någon vill ha hjälp med bokföring eller skatter för mindre företag och privatpersoner är jag rätt man att fråga. Om ni vill ha hjälp med äggkläckningsmaskiner, rymdfärjor eller datorer - fråga min fru på http://www.kackelihnshuset.blogspot.com/.
Nu till något positivt som avslutning:
Jag har gjort deklarationen för jobbet, mig själv och min fru. Jag lade dem på skatteverkets låda i slutet av förra veckan när det var 10 dagar kvar till sista deklarationsdag.
Hurra vad jag är bra!
Skatt på er, alla deklarationsnissar där ute!

26 apr. 2009

Jupp

Okej, jag har INTE köpt en ny ferarri idag. Inte någon annan bil heller.
Däremot har jag, tja... gått ut med hunden. Det är helg, och en ganska lugn sådan.
Vi har inte ens varit ute och flugit med hönorna. Fast det beror mest på att våra höns inte kan flyga. Inte vi heller, för den delen.
I alla fall. Det där med äggvärpare, förlåt, äggkläckningsmaskin. Jag har fortfarande inte tagit några bilder på den. Det beror mest på att apparaten är så förtvivlat ful och fungerar minst sagt halvtaskigt.
Egentligen borde jag ha städat i växthuset i helgen, men eftersom det för närvarande är ett uppfödnings-hus med en höna och 12 kycklingar, gjorde jag inte det heller. Satt och tittade på dem i morse när de for runt mina fötter och jagade Kirs-kål som jag lagt in till dem. Helt fantastiskt att något så litet kan vara så piggt och växa så otroligt fort.
Just nu ser jag fram emot en måndag förmiddag tillsammans med min tandläkare. Skall dit i morgon bitti - jippi! Jupp, så är det...
Ha de, alla tandtroll där ute!