Arkiv för nyfikna

7 mars 2012

Ekonomiseminarium

Idag har jag postat inbjudningarna till mitt lilla seminarium om företagsekonomi och skatter som jag kommer att hålla 14 april i år.
Det är med förväntan jag ser fram emot dagen, särskilt med tanke på att jag inte har sett något liknande för mindre företag förut.
Händelsen går av stapeln i Hallsberg Folkets Hus eftersom det dels är ett bra läge och dels en lagom anspråkslös lokal.
Materialet för de 2 föreläsningarna som jag skall hålla har samlats ihop, och upplägget är i huvudsak färdigt. Mer färdig än så blir jag aldrig med en föreläsning eftersom det är lättare att få med publiken ifall man pratar extemporerat.
Vad betyder det ordet?
Att hålla en föreläsning extemporerat betyder att man inte är bunden till sina anteckningar eller ett manus, att man kan anpassa föreläsningen efter publiken och efter reaktioner eller frågor som dyker upp under talet.

Och jag lovar - jag använder vanlig svenska när jag håller tal. Det gör jag av huvudsakligen 2 orsaker;
1: Att lyssna på någon som använder en massa ord som man inte förstår är helt enkelt fruktansvärt - mer så om man har betalt för att lyssna på personen i fråga.
2: Att stå framför en publik och ha en känsla av att de inte förstår ett ord av vad man säger är om möjligt ännu värre än att sitta i den publiken.

Slutsatsen är att jag har en väldigt mycket arbete framför mig gällande förberedelse och övning inför lördagen den 14 april!

Chevrolet!

Jag äger en Chevrolet Captiva, till min hustrus stora förtjusning.
Det är svärmor som skänkt underverket till mig. Det ni!
Och nej, det är inte en bil för den som trodde det.
Hon köpte Strumporna någonstans på kul, och jag hittade dem längst ner i strumplådan idag.
För övrigt tror jag att det finns en för människor okänd dimension, där alla udda strumpor och alla försvunna pennor har ett eget litet paradis.

4 mars 2012

Pengar

Tjäna pengar på din blogg!
Var med i aktiesvängen!
Tjäna pengar på din hobby!
Lyckas med löneförhandlingen!
Hur många "tjäna pengar på" artiklar skrivs det egentligen under 1 vecka, jorden runt?
Jag blir ärligt talat lite trött på att vi människor verkar ha en tendens att likställa framgång med hög inkomst.
En människa kan ju vara en bra förälder, en bra partner, en bra granne, eller helt enkelt en bra människa utan att tjäna högvis med pengar. Ofta är faktiskt fantasihöga inkomster samma sak som att personen, så att säga, har gått över lik. Man får ju inte massor av pengar utan att trampa på en del tår.
Själv trampar jag på massor av tår hela tiden. Jag hoppas att det oftare handlar om mänskliga värden istället för materiella, när det trampas på dessa ömma tår.