Arkiv för nyfikna

18 feb. 2010

Världens kanske viktigaste ämne

I morgon kommer morsan o farsan för att hämta sin bil, som jag letat reda på åt dem.
Det var (Yeaeeessss!!!!!) inte en korean. En Volkswagen kändes tillräckligt statligt att åka i.
Retade jag någon med min kommentar om koreanska bilar?
Bra. Det var mitt uttalade mål att reta människor som åker koreanska bilar. Kalla det ett sätt att ge tillbaks, eller vad du vill.
Här kommer i vilket fall som helst en beskrivning av vad jag har emot koreanska bilar:
1: De har för bra kvalitet - se mer om detta i punkt 4.
2: Ordet design behandlas på samma sätt som överkokta nudlar i Korea: med en viss motvilja.
3: Koreaner har en bra kvalitet till en viss gräns. Någonstans har de sparat pengar, och jag kan berätta om åtminstone ett par områden.
4: Koreaner uppfattar jag alltid som mördande tråkiga. Jag vet att det låter... tja inte så trevligt att säga så, men det är sant. Andra människor uppfattar vår 4-hjulsdrivna Suzuki som provokativ, och jag tar inte illa åt mig för det. Snarare tvärt om, nu när jag tänker på det. Vänta bara tills Land-Rovern är besiktigad så att jag kan åka runt och reta folk med den!
En annan sak, som hör samman med hur tråkiga koreanska bilar är, är det faktum att de inte vill lägga sig ned för att dö tillräckligt ofta. Ta en Alfa som exempel: det är en underbar bil, men du vill inte leva med den i längden. Det är alltså ingen fara att köpa en Alfa ur det perspektivet, eftersom du kan lämna bilhandlaren med din splitter nya italienare med den säkra förvissningen om att åket har dött åtminstone en gång den närmsta månaden. De gångerna, när Alfan står på verkstad med underliga problem som ingen någonsin hört talas om, får du åka en hyr-bil. Visserligen lär hyrbilen bli en Golf, men i alla fall. Du slipper leva med Alfan varje dag.
Nu; är det så med en koreansk bil? Nej! En koreansk bil går och går och går och går och vägrar för **** att lägga sig ned och ****dö, den *****!!!!!!
Ungefär så.
Ha de, lillasyster och alla andra Hyundai-fantaster där ute!