Arkiv för nyfikna

29 sep. 2009

Djävulens påfund


Detta styggelseverk på bilden!
Det är verkligen djävulens påfund, något allt igenom ont som finns där enbart för att förkorta våra liv.
Det hela började för 2 veckor sedan, när jag slaktade 2 ankor tills mina föräldrar kom på besök.
Vet någon av er hur gott anka är? Eller hur sjukt mycket fett det finns?
Jag säger bara anklever. Det är en av gastronomins stora nirvana, och jag åt det på lite färskt bröd. Sagolikt gott, men ackt så fett!
Sedan, när mina föräldrar var här, åt vi ungsstekt anka med apelsinsås. Återigen: sagolikt gott men oändligt fet mat.
Och nu?
Nu, alldeles nyss, upptäckte jag ankfett på ett digestivekex tillsammans med en sipp rödvin!
Behöver jag säga att kaloriräknare antagligen dör bara de läser om det?
Allt detta är så otroligt gott, så att jag faktiskt saknar ord. Och det är om möjligt fetare än så.
Som sagt: ett djävulens påfund för att förkorta livet på oss stackars människor. När man kan suga på sparrissjälkar och dricka nässelte istsället... jag tror ärligt talat att jag offrar några år om det står mellan sådana ytterligheter.
God mat på er, alla där ute!