Arkiv för nyfikna

21 mars 2009

Ägg

Angående äggkläckaren: Vi har problem
Problem 1: temperaturen är extremt svår att ställa in. Det var lättare med vanliga akvarielampor.
Problem 2: Luftfuktigheten är en katastrof. Det är fuktigare i luften i rummet än i äggkläckaren, som vi fyllt med vatten i botten och har en vattenvärmare.
Problem 3: Min fru upptäckte en spricka i glaset ca 1 dm från botten nu i eftermiddag.
Bläh. Vi hade verkligen hoppats på att det skulle fungera.
Jag får antagligen skaffa en skiva och bygga en helt egen apparat till veckan.
Ha de, alla ägg därute.

20 mars 2009

Äggkläckare



Som ni ser har vi ett hemmabygge på ägg kläckaren. Akvariet vi kläckte kycklingar i förra gången är kvar, men locket är annorlunda.
Locket är numera byggt i trä med en termostatstyrd värmeslinga istället för lamporna. Gängstålen som står upp ur locket är min variant på att kunna vända äggen utan att öppna lådan varje gång. Till nästa värpning har vi kanske kommit på något bättre eller åtminstone elegantare lösning. Just nu ligger det 45 (!) ägg i maskinen. Vi bävar inför möjligheten att alla kläcks och är friska kycklingar. Jag trodde att lådan jag byggde skulle rymma 30 ägg, men den rymmer 45 hönsägg.
Nåja, det blir i alla fall lite livat här hemma i sommar.
Om någon är intresserad av Favarrolle kycklingar så är det inte omöjligt att vi vill sälja några. I så fall är det bara att höra av sig här på bloggen.
Till nästa rapport från toppen på gödselhögen:
Kackla lagom!



15 mars 2009

Fåglar på loftet











Hej igen.




Okej, inga fåglar på loftet men väl kycklingar i tvättstugan. Till och med min far satt med ett par små kycklingar i famnen och gullade med dem i går kväll.




De älskar majs, också. Och så växer de tillräckligt fort för att man nästan skall se det från en timme till annan. Vi såg definitivt skillnad på kycklingarna i morse jämfört med i går kväll.




Det är helt fantastiskt, att de är skapade för att växa så fort. Om man håller i dem och undersöker varje kyckling noggrant kan man faktiskt se hur vissa detaljer förändras på bara ett par timmar.




Jag tror nästan att jag är sjuk.




Kan kycklingar och dylikt möjligen vara roligare än bilar?




Hmmm




Läkarna är ute och konfererar om den saken.




Erik